This webshop is currently out of use. Please come back later.

FRONIUS Eco 25.0-3-S light

2.618,00

De drie-fasige Fronius Eco 25.0-3-S light in power categorieën 25.0 en 27.0 KW heeft alle eisen van een grootschalig aan installaties. Met dank aan het lichte gewicht en SnapINverter mounting system, kan de Fronius Eco 25.0-3-S light snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd, of het binnen of buiten is maakt niet uit.

Beschrijving

De drie-fasige Fronius Eco 25.0-3-S light in power categorieën 25.0 en 27.0 KW heeft alle eisen van een grootschalig aan installaties. Met dank aan het lichte gewicht en SnapINverter mounting system, kan de Fronius Eco 25.0-3-S light snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd, of het binnen of buiten is maakt niet uit. Deze Fronius Eco 25.0-3-S light stelt een nieuwe standaard in met zijn IP 66 protection class. Met dank aan zijn ingebouwde dubbele zekering houders en optionele spanningsbescherming.

 • SnapINvertertechnologie
 • Geïntegreerde
  gegevenscommunicatie
 • Dynamic Peak
  Manager
 • Smart Grid
  Ready
 • Zero feed-in

Met dank aan een intelligente omvormer creëert de geïntegreerde Multi Flow Technology meerdere energiestromen tegelijkertijd in alle richtingen mogelijk als een AC-, DC- en AC- & DC-koppeling van de accuopslag. Het resultaat: het maximale mogelijk eigen vermogen, het best mogelijke verbruikaandeel en daarmee het best mogelijke beleggingsrendement. Het Fronius Energy Package kan de overtollige energie van een PV-installatie tussentijds in een accu opslaan.

Het resultaat: maximaal eigen verbruik van het opgewekte vermogen en maximale onafhankelijkheid qua energievoorziening. Zo kan een overschot aan zonne-energie gebruikt worden tijdens de uren waarin weinig of geen energie opgewekt wordt. Met de noodstroomfunctie kan een huishouden ook bij netuitval optimaal van stroom worden voorzien. De noodstroomvoorziening functie is vanaf medio 2016 beschikbaar, via een software update. Fronius Symo 25.0-3-M kan zowel DC- als AC-zijdig gekoppeld worden met opslagsystemen, waarbij het met een AC-koppeling mogelijk is om een aanvullende PV-generator te verbinden met de Fronius Symo 7.0-3-M. Dit maakt het Fronius Energy Package de ideale oplossing voor zowel nieuwe systemen als aanvulling op bestaande PV-systemen.

FLEXIBEL

 • Gelijktijdig DC en AC koppeling
 • Noodstroomfunctie en batterij kunnen later worden toegevoegd
 • Opslagcapaciteit individueel aanpasbaar

EFFICIËNT

 • Krachtige lithium-ijzerfosfaat-technologie
 • Hoge systeem efficiëntie

REVOLUTIONAIR

 • Gebruiksvriendelijke gebruikersinterface
 • WLAN en Ethernet geïntegreerd
 • Onbegrensde toepassingsmogelijkheden dankzij Multi Flow Technology

DRIEFASIG

 •  Maximaal eigen verbruik
 •  Driefasig noodstroomvoorziening

 

Extra informatie

EAN

MPN

merk

Technische Gegevens

INGANGSGEGEVENS

Aantal MPP-trackers
1,0
Max. ingangsstroom (Idc max)
44,2 A
Max. kortsluitstroom moduleveld
71,6 A
DC-ingangsspanningsbereik (Udc min – Udc max)
580 – 1000 V
Invoeden startspanning (Udc start)
650,0 V
Nominale ingangsspanning (Udc,r)
580,0 V
MPP-spanningsbereik (Umpp min – Umpp max)
580 – 850 V
Bruikbare MPP-spanningsbereik 580 – 850 V
Aantal DC-aansluitingen 6,0
Max. PV-generatorvermogen (Pdc max)
37,8 kWpeak

UITGANGSGEGEVENS

Nominaal AC-vermogen (Pac,r)
25,0 kW
Max. uitgangsvermogen (Pac max)
25,0 kVA
AC-uitgangsstroom (Iac nom)
37,9 / 36,2 A
Netaansluiting (Uac,r)
3~ NPE 400/230, 3~ NPE 380/220 V
AC-spanningsbereik (Umin – Umax)
150 – 275 V
Frequentie (fr)
50 / 60 Hz
Frequentiebereik (fmin – fmax)
45 – 65 Hz
Vervormingsfactor
< 2 %
Vermogensfactor (cos φac,r)
0 – 1 ind./cap.

ALGEMENE GEGEVENS

Afmetingen (hoogte) 725,0 mm
Afmetingen (breedte) 510,0 mm
Afmetingen (diepte) 225,0 mm
Gewicht 35,7 kg
Beschermingsklasse IP 66
Beveiligingsklasse 1,0
Overspanningscategorie (DC / AC) 1)
2 / 3
Verbruik in stand-by modus (‘s nachts) < 1 W
Inverter-concept Transformatorloos
Koeling Geregelde luchtkoeling
Montage Binnen- en buitenmontage
Omgevingstemperatuurbereik -25°C – +60°C
Toelaatbare luchtvochtigheid 0 – 100 %
Max. hoogte boven zeespiegel 2)
2.000 m
Aansluittechnologie DC 6x DC+ en 6x DC- schroefklemmen 2,5 – 16 mm²
Aansluittechnologie AC 5-polige AC-schroefklemmen 2,5 – 16 mm²
Certificaten en goedkeuringen ÖVE / ÖNORM E 8001-4-712, DIN V VDE 0126-1-1/A1, VDE AR N 4105, IEC 62109-1/-2, IEC 62116, IEC 61727,<br /> AS 3100, AS 4777-2, AS 4777-3, CER 06-190, G59/3, UNE 206007-1, SI 4777, CEI 0-16, CEI 0-21

RENDEMENT

Max. rendement (PV – elektriciteitsnet) 98,2 %
Europ. Rendement (ηEU) 98,0 %
η bij 5 % Pac,r 3)
95,1 / 91,5 %
η bij 10 % Pac,r 3)
97,0 / 95,2 %
η bij 20 % Pac,r 3)
97,8 / 96,9 %
η bij 25 % Pac,r 3)
98,0 / 97,0 %
η bij 30 % Pac,r 3)
98,1 / 97,2 %
η bij 50 % Pac,r 3)
98,2 / 97,5 %
η bij 75 % Pac,r 3)
98,2 / 97,5 %
η bij 100 % Pac,r 3)
98,2 / 97,5 %
MPP-aanpassingsrendement > 99,9 %

VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN

DC-isolatiemeting Ja
Gedrag bij overbelasting Werkpuntverschuiving, vermogensbegrenzing
DC-stroomonderbreker Ja
Geïntegreerde stringzekeringhouder Ja
Beveiliging tegen ompolen Ja

INTERFACES

WLAN / Ethernet LAN Fronius Solar.web, Modbus TCP SunSpec, Fronius Solar API (JSON)
6 ingangen en 4 digitale in-/uitgangen Aansluiting op een toonfrequentieontvanger
USB (Type-A-bus) 4)
Data-logging, inverter updaten met behulp van een USB-stick
2x RS422 (RJ45-bus) 4)
Fronius Solar Net
Melduitgang 4)
Energiebeheer (potentiaalvrije relaisuitgang)
Datalogger en webserver Geïntegreerd
Externe ingang 4)
Aansluiting S0-meter / beoordeling overspanningsbeveiliging
RS485 Modbus RTU SunSpec of meteraansluiting

Technologie

SNAPINVERTER-TECHNOLOGIE

De SnapINverter-invertergeneratie wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige, algemene montagesysteem. Hiermee worden installatie en onderhoud eenvoudiger dan ooit tevoren. Het bijzondere van de constructie van het apparaat is de scheiding van het aansluit- en vermogensdeelbereik. Beide worden afzonderlijk gemonteerd. Eerst wordt het uitzonderlijk lichte aansluitgedeelte incl. alle bekabeling op de muur gemonteerd. Daarna het vermogensdeel. Het innovatieve zwenkontwerp maakt montage en service bijzonder gebruiksvriendelijk. De inverter wordt gewoon in de muursteun gehaakt en vervolgens vastgezet. Bij onderhoud hoeft daarom niet de gehele inverter te worden verwijderd, maar alleen het vermogensdeel. De gehele bekabeling blijft intact.

GEÏNTEGREERDE GEGEVENSCOMMUNICATIE

Als eerste inverterfabrikant bieden wij een datacommunicatiepakket aan waarbij datalogging, WLAN (wifi), Ethernet, energiebeheer, een webserver en een groot aantal interfaces volledig zijn geïntegreerd. Daarmee is de inverter via een netwerkkabel of via WLAN (wifi) – zonder extra bedrading – met het internet verbonden en hebt u een perfect overzicht over de werking van de PV-installatie. De koppeling met componenten van derden wordt via interfaces zoals Modbus TCP SunSpec, Modbus RTU SunSpec of Fronius Solar API (JSON) gewaarborgd. Bovendien kunnen de open interfaces parallel aan Fronius Solar.web worden gebruikt.

SMART GRID READY

Fronius-inverters zijn voorbereid voor het Smart Grid van morgen. Voor toekomstige nettechnische eisen zijn de inverters optimaal uitgerust. Een serie intelligente functies, zogenaamde Advanced Grid Features, zijn al in de apparaten voorhanden. Het gaat daarbij om verschillende regelfuncties voor de optimale toevoer van reactief vermogen en werkelijk vermogen. Het doel van deze functies is ook bij een zeer hoge dichtheid van fotovoltaïsche installaties een veilig gebruik van het netwerk mogelijk te maken. En om te voorkomen dat grensoverschrijdende netwerkparameters tot ongewenste onderbrekingen in de toevoer en bijbehorende opbrengstverliezen leiden. De opbrengst van de PV-installatie is dus optimaal gegarandeerd met de Fronius-inverters. Daarnaast kan met Fronius-inverters een dynamische toevoerregeling worden gerealiseerd met inachtneming van het eigen verbruik bij toevoerlimieten. Gewoon de meter aansluiten en de toevoerlimiet instellen!

DYNAMIC PEAK MANAGER

De Dynamic Peak Manager is een innovatief MPP-tracking-algoritme dat bij het zoeken naar het optimale werkpunt zijn gedrag dynamisch aanpast. De bijzonderheid is dat de Dynamic Peak Manager regelmatig de gehele curve automatisch controleert en dus zelfs bij gedeeltelijke schaduw het Global Maximum Power Point (GMPP) vindt.

NULVOEDING

Elektriciteitsnetbeheerders in veel landen eisen vandaag de dag in toenemende mate een voedingsbegrenzing van de PV-capaciteit als voorwaarde voor een netwerkverbinding. Met de dynamische vermogensreductie biedt Fronius een oplossing voor een optimale voedingsbeheer. Daarbij voedt de inverter eerst de verbruikers in het huishouden. Daarna reduceert hij de capaciteit tot de door de netbeheerder maximaal toegestanevoeding. Met Fronius-inverters is dankzij deze functie ook een nulvoeding mogelijk. Zo wordt geen PV -elektriciteit in het elektriciteitsnet gevoed en aan de desbetreffend vereisten van de netbeheerder kan via een eenvoudige instelling op de webinterface van de inverter probleemloos worden voldaan.

Verzending & Garantie

Als uw order op voorraad is en u heeft betaald is het binnen 1 a 2 weken bij u bezorgd. Wij sturen u informatie naar uw e-mail adres zodat u uw order kunt tracken. Indien u dit niet ontvangt binnen 6 werkdagen na uw order kunt u contact opnemen met [email protected]

Controleer voordat u het product uit de doos haalt de mogelijke schade aan de doos. Als er schade is maak hier dan een notite van wanneer u tekent voor de levering. Als het beschadigd is stuur alstublieft foto’s naar [email protected] en dan starten wij het retourproces.

Fronius-garantievoorwaarden

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “FRONIUS Eco 25.0-3-S light” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De juiste omvormer?

Twijfel je of dit de omvormer is die je nodig hebt? Laat je adviseren door een van onze specialisten.