This webshop is currently out of use. Please come back later.

FRONIUS Symo 12.5-3-M

(3 klantbeoordelingen)

2.561,00

De FRONIUS Symo 12.5-3-M heeft vermogensklassen van 3,0 tot 20,0 KW en is de bescheiden, transformatorloze FRONIUS Symo 12.5-3-M de perfecte driefasige omvormer die voor installaties van elke grootte van belang zijn. Met dank aan het SuperFlex Design is de Fronius Symo perfect voor verschillende en hoekige daken. De simpele koppeling aan internet via WLAN of Ethernet en de probleemloze integratie van componenten van andere fabrikanten maken de Fronius Symo tot een van de meest communicatieve omvormer die op de markt verkrijgbaar is.

Beschrijving

De FRONIUS Symo 12.5-3-M heeft vermogensklassen van 3,0 tot 20,0 KW en is de bescheiden, transformatorloze FRONIUS Symo 12.5-3-M de perfecte driefasige omvormer die voor installaties van elke grootte van belang zijn. Met dank aan het SuperFlex Design is de Fronius Symo perfect voor verschillende en hoekige daken. De simpele koppeling aan internet via WLAN of Ethernet en de probleemloze integratie van componenten van andere fabrikanten maken de Fronius Symo tot een van de meest communicatieve omvormer die op de markt verkrijgbaar is. Daarnaast maakt de meterinterface een dynamisch voedingsbeheer en een duidelijke verbruiksvisualisatie haalbaar.

Met dank aan een intelligente creëert de geïntegreerde Multi Flow Technology evenzeer energiestromen tegelijkertijd in alle richtingen mogelijk als een AC-, DC- en AC- & DC-koppeling van de accu-opslag. Het resultaat: het maximale mogelijke eigen en daarmee het best mogelijke beleggingsrendement.verbruikaandeel en daarmee het best mogelijke beleggingsrendement. De Fronius Energy Package kan de driefasig omvormer de overtollige energie van een PV-installatie tussentijds in een accu opslaan.

Het resultaat: maximaal eigen verbruik van het opgewekte vermogen en maximale onafhankelijkheid qua energievoorziening. Zo kan een overschot aan zonne-energie gebruikt worden tijdens de uren waarin weinig of geen energie opgewekt wordt. Met de noodstroom functie kan een huishouden ook bij stroomuitval optimaal van stroom worden voorzien. De noodstroomvoorziening functie is vanaf medio 2016 beschikbaar, via een software update. FRONIUS Symo 12.5-3-M kan zowel DC- als AC-zijdig gekoppeld worden met opslagsystemen, waarbij het met een AC-koppeling mogelijk is om een aanvullende PV-generator te verbinden met de FRONIUS Symo 12.5-3-M. Dit maakt het Fronius Energy Package de ideale oplossing voor zowel nieuwe systemen als aanvulling op bestaande PV-systemen.

FLEXIBEL

 • Gelijktijdig DC en AC koppeling
 • Noodstroomfunctie en batterij kunnen later worden toegevoegd
 • Opslagcapaciteit individueel aanpasbaar

EFFICIËNT

 • Krachtige lithium-ijzerfosfaat-technologie
 • Hoge system efficiëntie

REVOLUTIONAIR

 • Gebruiksvriendelijke gebruikersinterface
 • WLAN en Ethernet geïntegreerd
 • Onbegrensde toepassingsmogelijkheden dankzij Multi Flow Technology

DRIEFASIG

 •  Maximaal eigen verbruik
 •  Driefasige noodstroomvoorziening

SE_DS_Fronius_Energy_Package_NL (2)

 

Extra informatie

EAN

MPN

merk

Technische Gegevens

INGANGSGEGEVENS

Aantal MPP-trackers
2,0
Max. ingangsstroom (Idc max)
27,0 / 16,5 A
Max. kortsluitstroom moduleveld
40,5 / 24,8 A
DC-ingangsspanningsbereik (Udc min – Udc max)
200 – 1000 V
Invoeden startspanning (Udc start)
200,0 V
Nominale ingangsspanning (Udc,r)
600,0 V
MPP-spanningsbereik (Umpp min – Umpp max)
320 – 800 V
Bruikbare MPP-spanningsbereik 200 – 800 V
Aantal DC-aansluitingen 3 + 3
Max. PV-generatorvermogen (Pdc max)
18,8 kWpeak

UITGANGSGEGEVENS

Nominaal AC-vermogen (Pac,r)
12,5 kW
Max. uitgangsvermogen (Pac max)
12,5 kVA
AC-uitgangsstroom (Iac nom)
18,0 A
Netaansluiting (Uac,r)
3~ NPE 400/230, 3~ NPE 380/220 V
AC-spanningsbereik (Umin – Umax)
150 – 280 V
Frequentie (fr)
50 / 60 Hz
Frequentiebereik (fmin – fmax)
45 – 65 Hz
Vervormingsfactor
2,0 %
Vermogensfactor (cos φac,r)
0 – 1 ind./cap.

ALGEMENE GEGEVENS

Afmetingen (hoogte) 725,0 mm
Afmetingen (breedte) 510,0 mm
Afmetingen (diepte) 225,0 mm
Gewicht 34,8 kg
Beschermingsklasse IP 66
Beveiligingsklasse 1,0
Overspanningscategorie (DC / AC) 1)
2 / 3
Verbruik in stand-by modus (‘s nachts) < 1 W
Inverter-concept Transformatorloos
Koeling Geregelde luchtkoeling
Montage Binnen- en buitenmontage
Omgevingstemperatuurbereik -40°C – +60°C
Toelaatbare luchtvochtigheid 0 – 100 %
Max. hoogte boven zeespiegel 2)
2.000 m / 3.400 m
Aansluittechnologie DC 6x DC+ en 6x DC- schroefklemmen 2,5 – 16 mm²
Aansluittechnologie AC 5-polige AC-schroefklemmen 2,5 – 16 mm²
Certificaten en goedkeuringen ÖVE / ÖNORM E 8001-4-712, DIN V VDE 0126-1-1/A1, VDE AR N 4105, IEC 62109-1/-2, IEC 62116, IEC 61727, AS 3100,<br /> AS 4777-2, AS 4777-3, CER 06-190, G83/2, UNE 206007-1, SI 4777, CEI 0-16, CEI 0-21, NRS 097

RENDEMENT

Max. rendement (PV – elektriciteitsnet) 98,0 %
Europ. Rendement (ηEU) 97,6 %
η bij 5 % Pac,r 3)
88,7 / 93,1 / 90,1 %
η bij 10 % Pac,r 3)
92,9 / 96,1 / 94,6 %
η bij 20 % Pac,r 3)
95,4 / 97,3 / 96,6 %
η bij 25 % Pac,r 3)
95,6 / 97,6 / 97,0 %
η bij 30 % Pac,r 3)
95,9 / 97,7 / 97,2 %
η bij 50 % Pac,r 3)
96,4 / 98,0 / 97,5 %
η bij 75 % Pac,r 3)
96,5 / 98,0 / 97,6 %
η bij 100 % Pac,r 3)
96,5 / 97,8 / 97,6 %
MPP-aanpassingsrendement > 99,9 %

VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN

DC-isolatiemeting Ja
Gedrag bij overbelasting Werkpuntverschuiving, vermogensbegrenzing
DC-stroomonderbreker Ja
Beveiliging tegen ompolen Ja

INTERFACES

WLAN / Ethernet LAN Fronius Solar.web, Modbus TCP SunSpec, Fronius Solar API (JSON)
6 ingangen en 4 digitale in-/uitgangen Aansluiting op een toonfrequentieontvanger
USB (Type-A-bus) 4)
Data-logging, inverter updaten met behulp van een USB-stick
2x RS422 (RJ45-bus) 4)
Fronius Solar Net
Melduitgang 4)
Energiebeheer (potentiaalvrije relaisuitgang)
Datalogger en webserver Geïntegreerde stringzekeringhouder
Externe ingang 4)
Aansluiting S0-meter / beoordeling overspanningsbeveiliging
RS485 Modbus RTU SunSpec of meteraansluiting

Technologie

SNAPINVERTER-TECHNOLOGIE

De SnapINverter-invertergeneratie wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige, algemene montagesysteem. Hiermee worden installatie en onderhoud eenvoudiger dan ooit tevoren. Het bijzondere van de constructie van het apparaat is de scheiding van het aansluit- en vermogensdeelbereik. Beide worden afzonderlijk gemonteerd. Eerst wordt het uitzonderlijk lichte aansluitgedeelte incl. alle bekabeling op de muur gemonteerd. Daarna het vermogensdeel. Het innovatieve zwenkontwerp maakt montage en service bijzonder gebruiksvriendelijk. De inverter wordt gewoon in de muursteun gehaakt en vervolgens vastgezet. Bij onderhoud hoeft daarom niet de gehele inverter te worden verwijderd, maar alleen het vermogensdeel. De gehele bekabeling blijft intact.

GEÏNTEGREERDE GEGEVENSCOMMUNICATIE

Als eerste inverterfabrikant bieden wij een datacommunicatiepakket aan waarbij datalogging, WLAN (wifi), Ethernet, energiebeheer, een webserver en een groot aantal interfaces volledig zijn geïntegreerd. Daarmee is de inverter via een netwerkkabel of via WLAN (wifi) – zonder extra bedrading – met het internet verbonden en hebt u een perfect overzicht over de werking van de PV-installatie. De koppeling met componenten van derden wordt via interfaces zoals Modbus TCP SunSpec, Modbus RTU SunSpec of Fronius Solar API (JSON) gewaarborgd. Bovendien kunnen de open interfaces parallel aan Fronius Solar.web worden gebruikt.

SUPERFLEX DESIGN

Het Fronius Superflex Design is een verfijnd samenspel van technische capaciteitskenmerken met behulp waarvan de aanleg van PV-systemen voor u nu bijzonder flexibel en eenvoudig is. De belangrijkste capaciteitsfactoren van het Superflex Design zijn: Twee MPP-trackers in combinatie met de hoge systeemspanning en brede DC-ingangspanningsbereik. Iedere DC-ingang en dus elke MPP-tracker kan bovendien het gehele invertervermogen opnemen. Of het nu om verschillende dakoriëntaties, de schaduw van een of twee strings, of het gebruik van de resterende modules gaat: met een Fronius-inverter met geïntegreerd Superflex Design dekt u in de operationele PV-planningspraktijk elke relevant leggingsscenario met slechts één invertermodel af.

DYNAMIC PEAK MANAGER

De Dynamic Peak Manager is een innovatief MPP-tracking-algoritme dat bij het zoeken naar het optimale werkpunt zijn gedrag dynamisch aanpast. De bijzonderheid is dat de Dynamic Peak Manager regelmatig de gehele curve automatisch controleert en dus zelfs bij gedeeltelijke schaduw het Global Maximum Power Point (GMPP) vindt.

SMART GRID READY

Fronius-inverters zijn voorbereid voor het Smart Grid van morgen. Voor toekomstige nettechnische eisen zijn de inverters optimaal uitgerust. Een serie intelligente functies, zogenaamde Advanced Grid Features, zijn al in de apparaten voorhanden. Het gaat daarbij om verschillende regelfuncties voor de optimale toevoer van reactief vermogen en werkelijk vermogen. Het doel van deze functies is ook bij een zeer hoge dichtheid van fotovoltaïsche installaties een veilig gebruik van het netwerk mogelijk te maken. En om te voorkomen dat grensoverschrijdende netwerkparameters tot ongewenste onderbrekingen in de toevoer en bijbehorende opbrengstverliezen leiden. De opbrengst van de PV-installatie is dus optimaal gegarandeerd met de Fronius-inverters. Daarnaast kan met Fronius-inverters een dynamische toevoerregeling worden gerealiseerd met inachtneming van het eigen verbruik bij toevoerlimieten. Gewoon de meter aansluiten en de toevoerlimiet instellen!

NULVOEDING

Elektriciteitsnetbeheerders in veel landen eisen vandaag de dag in toenemende mate een voedingsbegrenzing van de PV-capaciteit als voorwaarde voor een netwerkverbinding. Met de dynamische vermogensreductie biedt Fronius een oplossing voor een optimale voedingsbeheer. Daarbij voedt de inverter eerst de verbruikers in het huishouden. Daarna reduceert hij de capaciteit tot de door de netbeheerder maximaal toegestanevoeding. Met Fronius-inverters is dankzij deze functie ook een nulvoeding mogelijk. Zo wordt geen PV -elektriciteit in het elektriciteitsnet gevoed en aan de desbetreffend vereisten van de netbeheerder kan via een eenvoudige instelling op de webinterface van de inverter probleemloos worden voldaan.

Verzending & Garantie

Verzending & Garantie

Als uw order op voorraad is en u heeft betaald is het binnen 1 a 2 weken bij u bezorgd. Wij sturen u informatie naar uw e-mail adres zodat u uw order kunt tracken. Indien u dit niet ontvangt binnen 6 werkdagen na uw order kunt u contact opnemen met [email protected]

Controleer voordat u het product uit de doos haalt de mogelijke schade aan de doos. Als er schade is maak hier dan een notite van wanneer u tekent voor de levering. Als het beschadigd is stuur alstublieft foto’s naar [email protected] en dan starten wij het retourproces.

3 beoordelingen voor FRONIUS Symo 12.5-3-M

 1. Boas Deinum

  Erg goed product! En ook nog goedkoper dan bij de concurrent!

 2. Radwan Barth

  Duur maar een zeer goede aankoop!

 3. Radwan Barth

  Het is een prijzig product, maar dan heb je ook wat! Ik kon het niet goedkoper vinden dan bij Greennova.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De juiste omvormer?

Twijfel je of dit de omvormer is die je nodig hebt? Laat je adviseren door een van onze specialisten.